Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

„Дунавска ала” међународни волонтерски камп на Штранду

„Дунавска ала” је међународни волонтерски камп који ће бити организован у Јазку (Фрушка гора) од 17. до 27. јула, док ће од 28. до 31. јула бити одржан у Новом Саду.
Фото: PrtSc/kalendar.novisad2022.rs

У кампу ће учествовати 13 младих учесника и 2 камп лидера који ће заједно са ангажованим пројектним особљем реализовати акције чишћења обале Дунава, прављења примењених уметничких инсталација и промовисању мира, уметности и заштите животне средине.

Циљ пројекта „Дунавска ала” је да укаже на значај очувања Дунава и директно допринесе унапређењу стања приобаља Дунава код Новог Сада.

Oрганизовањем акција његовог чишћења и постављања примењених уметничких инсталација на градској плажи Штранд на левој обали Дунава.

Инсталације ће бити прављење од рециклираног материјала, а служиће као канте за одлагање отпада које ће помоћи у заштити Новог Сада од прљавштине.

Инсталације ће се привремено налазити на Штранду, док ће трајно бити постављене у Креативном дистрикту.

Планирано је да се постави 10 канти, по једна за сваку од земаља које чине Дунавски слив (Немачка, Аустрија, Словачка, Мађарска, Хрватска, Србија, Румунија, Бугарска, Молдавија и Украјина). Све инсталације биће видно обележене.

Међународни летњи камп у склопу пројекта „Дунавска ала” (енг. Danube Dragon) је летњи камп који организује удружење Инжењери заштите животне средине у сарадњи са Фондацијом „Нови Сад – Европска престоница културе”.

Инжењери заштите животне средине позивају све заинтересоване младе учеснике од 18 до 30 година да се пријаве тако што ће попунити формулар који могу наћи на овом линку.

Више информација о летњем кампу можете погледати на овом линку.

Provedite nezaboravan vikend kulture u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.