Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Дубаи заменили Новим Садом да би били срећнији

Миран живот без стреса, био је главни разлог зашто су се Раја и Басел одлучили да свој дом и посао из Дубаија преселе у Нови Сад. Рија, која је полусиријка, полусрпкиња, каже да је то био план на коме је радила годинама, па су тако и пословни концепт салона лепоте пренели овде.
Фото: Pixabay/Renee_Olmsted_Photography

Као и сваки салон лепоте, ту је кутак за фризере, за маникир и педикир али и масажу, шминку и бројне третмане. Све наизглед очекивано, док неко не проговори. Такорећи свет у малом.

„Овде у салону се чује неколико језика, пре свега наравно српски, потом енглески, али исто тако и арапски и филипински“, каже Весна Којашевић рецепционарка и шминкерка.

Абдул је бербер који је веома предан свом послу, прати трендове и увек уводи неке новине у свој рад.

Нериза је са Филипина, и бави се маникиром и педикиром. Каже, обишла је целу Србију и одушевљена је природом, а највише Фрушком гором. Овде је упознала и садашњег момка и додаје да је Нови Сад њен нови дом, из много разлога.

„Шест година већ сарађујем са Рајом и Баселом и презадовољна сам. Нисам желела да се придружим другој компанији и останем у Дубаиу, већ сам одлучила да дођем овде. Они су сјајни шефови, не бих остала са њима да то није тако. Јесам са Филипина, али и они су моја породица“, истиче Нериза Леонора.

Недостатак друштвеног живота, целодневни рад и клима су неки од разлога зашто су се доселили у Нови Сад. Воле Србију, а Раја посебно свој Нови Сад у ком је одрасла и у ком желе да одгајају својих троје деце и да их овде уче о нашој традицији и обичајима.

„Јесте Дубаи гламур али се пуно ради, огромне температуре, пустиња, некако је за провести пар година живота али није за живот и породицу, ипак је овде много лепше“, закључује Раја Рифаи Елба.

Басел Елба, њен партнер, додаје: „Желим само да имам нормалан живот, да радим и да се вратим кући и проведем време са својом децом и то је главни разлог нашег пресељења овде. Тамо се превише ради, увек си заузет, немаш времена за породицу, немаш времена за стварни живот, овде је много здравије за моју децу и породицу“.

„Тамо је живот бизнис, а овде се живи живот“, каже Басел и додаје да је он пре свега фризер који воли свој посао и срећне муштерије.

Откривају нам и да се јутарња кафа у Новом Саду увек може попити у миру, а да муштерије нису само то, већ нови пријатељи.