Почетна > Свет
Свет

Дубаи поплављен, аеродром у том граду затворен због рекордних падавина

Дубаи је поплављен, а аеродром у том граду у Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ) затворен је након што је у том граду забележена рекордна количина падавина током 24 сата која се обично бележи током годину дана, јавила је агенција WAM.
Фото: Танјуг/AP Photo/Jon Gambrell

Авио-компанија „Емиратес Аирлинес“ обуставила је летове из Дубаија од јутрос до поноћи 18. априла због неповољних временских услова, а међународни аеродром у том граду саветује путнике да не долазе на аеродром, осим ако је то апсолутно неопходно због поплава без преседана које су погодиле Уједињене Арапске Емирате (УАЕ).

Аеродром у Дубаију саопштио је да летови и даље касне и да се преусмеравају и да аеродром улаже максималне напоре да летови што пре буду обновљени.

Компанија „Emirates Airlines“ саопштила је да ће наставити да обавља процедуре за путнике који долазе у Дубаи, као и за транзитне путнике.

Летови су преусмерени у уторак увече након што је аеродром у Дубаију делимично потопљен.

У Дубаију је у уторак у року од 24 сата пало више од 120 милиметара кише по метру квадратном, а очекује се наставак падавина.

Обилне кише и јаки ветрови погодили су УАЕ, Бахреин и Оман, где је 18 људи погинуло у поплавама у недељу и понедељак.

У Дубаију су затворене школе, отказани спортски догађаји, а градски тржни центри претрпели су озбиљну штету, као и поједини путеви.

Komitet UN nije dao jednoglasnu preporuku za primanje Palestine u UN

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке