Почетна > Нови Сад

Нови Сад Остали спортови

Државно првенство у кросу у Новом Саду: Победници Бибић и Јевтићева

Атлетичарка ужичке Младости Оливера Јевтић и атлетичар Новог Пазара Елзан Бибић победници су државног првенства у кросу, одржаног на теренима ФК Борац у новосадском насељу Клиса.
Фото: Pixabay/Th G

Јевтићева је на 8.000 метара, у конкуренцији 20 сениорки из 14 српских клубова, убедљиво одбранила титулу државне првакиње, испред Норе Тркље из Црвене звезде и Александре Костадиновић, чланице сремскомитровачког Срема, у свом јубиларном, 30. учешћу на шампионатима Југославије и Србије.

Континентална вицешампионка у маратону и најбоље пласирана Европљанка на Олимпијским играма у Атини пре 18 година, уз захвалност организаторима такмичења, суперлативима је оценила атлетски празник, чија је организација поверена најмлађем атлетском колективу у Србији, АК Борац.

„Трчала сам многе кросеве, учествовала у такмичењима на свим континентима, али данашњи доживљај на Клиси остаће ми у најлепшем сећању“, прокоментарисала је титулу Оливера Јевтић.

„Срећна сам због победе и дефинитивно ћу тренеру Славку Кутмановићу моћи да погледам у очи и да му саопштим да сам коначно пртемашила његов збир победа у тркама. Задовољна сам колико трајем на највишем нивоу. Колико је био присутан притисак када сам тек почињала, данас истински уживам на тркама. Жао ми је што још немам јасно изражену наследницу у Србији, али и пресрећна када видим колико је младих посвећено атлетици. Организација је за пример свима који буду у будућности организовали слична такмичења.“

За разлику од Јевтићеве, која из године у годину, потврђује примат на такмичењима, Новопазарац Елзан Бибић имао је премијерни старт у сениорској конкуренцији.

Премијеру је оплеменио убедљивом победом у конкуренцији 27 сениораиз 18 клубова, на стази, где је практично трчао сам против сопствених могућности, и тако наставио низ значајних резултата које је постизао у млађем узрасту, испред Пироћанца Марка Ранковића на другом и Београђанина Милана Митровића на трећем месту.

„Први пут сам трчао крос на 10 км, спреман сам дошао у Нови Сад, решен да од старта форсирам циљајући време од 30 минута“, сведочио је Елзан Бибић.

„Да је конклуренција била снажнија вероватно бих успео у намери, али нисам незадовољан, мада сам за неколико секунди додао на планирано време. Стаза је била феноменалн а, трасирана за брзу трку и постизање личних рекорда. Зато честитам свима у Борцу на одличној организацији државног првенства.“

У 12 узрасних катергоија, по шест у конкуренцијама оба пола, учесвовало је око 350 такмичара из 35 српских клубова. Још толико је стартовало девојчица и дечака школског узраста који су трчали у уводном програму државног првенства, које је отворио и такмичарима успешан наступе пожелео покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

Beretini čeka Kecmanovića u finalu

Преузмите андроид апликацију.