Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Други јавни час здравствене кампање „Спаси ме“ 19. јуна на Штранду

Други јавни час Јавно-здравствене кампање „Спаси ме“ одржаће се у недељу 19.  јуна од 10 до 13 часова на новосадској плажи Штранд – плато испод моста.
Фото: Кампања Спаси ме

Сви заинтересовани грађани имаће прилику да прођу бесплатну обуку из кардиопулмоналне реанимације (КПР) уз правилну употребу аутоматског екстерног дефибрилатора (АЕД) као и да на адекватан начин препознају особу која је доживела нагло настали срчани застој.

Програм Јавног часа почеће обраћањем организатора као и стручњака из области медицине. Суграђани ће имати прилику да на четири различита пункта прођу обуку о правилном извођењу КПР-а уз правилну употребу АЕД апарата.

Фото: Кампања Спаси ме

Такође, као и на нашем претходном јавном часу, наши најмлађи суграђани ће имати прилику да кроз различите радионице, прилагођене њиховом узрасту, науче како да и они помогну када се догоди срчани застој. Програм овог догађаја трајаће до 13 часова и сви заинтересовани суграђани су добродошли.

Промотивни видео за јавни час можете погледати у наставку:

Многобројне јавне личности из јавног живота и света спорта подржале су ову кампању, а међу њима су олимпијци Михаил Дудаш , Марица Перишић, Ања Цревар као и фудбалер Црвене звезде Милан Павков, легенде државног посла Димитрије Бањац,Дејан Ћиријаковић и Никола Шкорић, кошаркаши Жељко Ребрача и Огњен Кузмић, фотограф Марко Ђурић и фитнесс тренер Саша Лазић Маша Купрешанин учесница Сурвивира као и многи други.

Кампања је покренута од стране групе студената, чланова Секције прве помоци Медицинског факултета у Новом Саду уз подршку матичног факултета, Града Новог Сада, Покрајинског секретеријата за здравство, а у сарадњи са Друштвом лекара Војводине (Секција за анестезију) и Српским лекарским друштвом (Секција за ургентну медицину).

Javni čas joge sutra u Futoškom parku

Преузмите андроид апликацију.