Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Дренажни систем и нова вештачка трава за фудбалске терене у Ветернику

Обнова једног, од укупно пет терена у склопу Фудбалског центра „Вујадин Бошков“ у Ветернику, почела је пролетос, а до сада је изграђен комплетан дренажни систем, набављена је нова подлога од вештачке траве, чије се постављање очекује у наредном периоду.
Фото: УГЗИНС

Осим тога, на ободима терена у току су ископавања, као припрема за постављање заштитне ограде, у виду плетене мреже од полипропиленског канапа, висине шест метара.

Пројекат, иначе, реализује Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције, с тим да је новац за опремање терена број три обезбедио Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Уговор вредан 45 милиона динара, с ПДВ-ом, закључен је пролетос са новосадским фирмама „СКВ инжењеринг”, „АГ институт” и “Бироом за геодетске послове Петровић”, као и „Ластесаро” из Београда. Инвестиција се реализује по принципу „кључ  у  руке”, с тим да реконструкција, укључујући и пројетовање и набавку опреме, мора бити завршена 150 дана (пет месеци).

Фото: УГЗИНС

Терен димензија 104џ67 метара, чија је обнова у току, био је у веома лошем стању, неосветљен, што је спортистима отежавало тренинге, поготово у условима кише и смањене видљивости. Како је у пројектном задатку својевремено објашњено, природни травнати покривач, због падавина, убрзано пропада, а то, у комбинацији са слабом видљивошћу, може проузроковати повреде спортиста, па се тренинзи у већем делу године не одржавају на терену број три.

У склопу реконструкције је планирана набавка и постављање вештачке траве, израда дренажног система испод површине терена под вештачком травом, те дренажних бунара, као и носеће конструкције за травнати покривач.

Предвиђена је и замена електроинсталација, постављање новог осветљења – рефлектора, али и заштитне ограде дужине 370 метара

У тендерској документацији је наведено да дренажни систем, носећа констркција и површина под вештачком травом морају задовољити све стандарде за спортске активности на отвореним теренима, као и ФИФА „Кју” у „Кју про” (Љ и Љ про).

Вештачка трава биће постављена на целом терену (104х67), с тим да је поље за игру димензија 60џ98 метара.

Из Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције наводе да се сви радови за сада одвијају планираном динамиком, те да би требало да буду завршени у новембру.

Međunarodni dan mladih obeležen na Štrandu

Преузмите андроид апликацију.