Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Драговић пред повратком у Аустрију

У Аустрији све су гласније спекулације да би аустријски репрезентативац, који тренутно игра за Црвену Звезду, Александар Драговић, могао да се врати у бечку „Аустрију“.
Фото: Танјуг/АР/Darko Vojinovic

Драговић је као фудбалер поникао у дресу „Аустрије“, а 2011. је прешао у Базел, затим у Динамо из Кијева, Леверкузен, Лејкестер, а онда у Црвену Звезду.

Према појединим наводима, Драговић би требало да се врати у Беч, а претпоставља се да би поново могао да „задужи“ љубичасти дрес бечке „Аустрије“.

Према писању аустријских медија, „Аустрија“ тражи појачања.

Спортски директор Мануел Ортлегнер рекао је да је клубу важно да анализира на које играче може да рачуна од 3. јануара, како би знали шта се још може учинити на „тржишту трансфера“.

Међутим, додају медији, проблем је што клупска каса није баш попуњена.

„Имали смо протеклих дана више седница радних тела и познајем стање на жиро рачуну. Може бити да неки играчи неће бити задовољни и да ћемо одласком ослободити средства. Међутим, и даље је проблем направити велике кораке“, рекао је Ортлехнер за „Скај“.

Тако се очекује трансфер Чан Келеса у Турску, а Харис Табаковић би могао бити посуђен друголигашу „Аустрији Лустенау“.

Отвара се питање да ли је и то довољно за могући повратак Драговића у редове „Аустрије“.

И председник клуба Герхард Криш каже да клуб има економске проблеме.

„Наравно да нам је учешће у међународним такмичењима помогло, али финансијска натегнутост остаје. То ће нас пратити још пар година. Велики је изазов стабилност даље развијати и клуб поставити на економски стабилније ноге“, навео је он.

„Orlovi“ ispraćeni na Mundijal iz Stare Pazove

Преузмите андроид апликацију.