Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Драгана Јовановић најбоља боксерка на Купу нација у Сомбору

Српска репрезентативка Драгана Јовановић освојила је пехар намењен најбољој боксерки међународног турнира Куп нација 2023, који је одржан у Сомбору.
Фото: Танјуг/БСС

Јовановићева је у финалу у категорији омладинки до 52 кг савладала Азербејџанку Ајнур Микајлову.

„Први циљ у 2023. било ми је управо злато на Купу нација, што сам остварила и сада максимално мотивисана и пуна самопоуздања гледам у наставак ове такмичарске сезоне. На пролеће ћу учествовати на ЕП, на којем циљам злато. Крајњи циљ и остварење сна, који би значио да се сваки минут уложеног рада, времена, свака кап зноја исплатила је пласман на ОИ у Паризу 2024. године. Посвећена сам задатку који сам поставила испред себе и верујем да ћу уз изузетну подршку клуба Сомбор и Боксерског савеза Србије стићи до циља“, изјавила је Јовановићева, пренео је Боксерски савез Србије.

Српске боксерке Јелена Зекић, Јасмина Нађ, Наташа Лукић, Мила Катић и Андреа Митровић тријумфовале су у својим тежинским категоријама.

За најбољу репрезентацију Купа нација проглашена је селекција Србије, која је на овом турниру бројала 25 такмичарки.

На Купу нација у боксу за жене, омладинке, јуниорке и школарке учествовало је 108 такмичарки из 14 држава, а организатор је био БК Сомбор под покровитељством Града Сомбора и у партнерству са БСС.

Đoković: Želeo sam da pobedim sa 3:0, odigrao sam najbolji meč ove sezone

Преузмите андроид апликацију.