Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Доситејева стипендија за 469 најбољих новосадских студената

Доделом 469 стипендија студентима Универзитета у Новом Саду, отпочела је Академска недеља у Србији коју организују Фонд за младе таленте и Министарство омладине и спорта.
Фото: Twitter/Милош Вучевић

Заједно са новосадским студентима, у Србији ће бити награђено такозваном Доситејевом стипендијом преко 1.500 студената, а они ће бити стипендирани са око 483 милиона динара.

Градоначелник Вучевић и министар Удовичић уручили стипендије и плакете

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, заједно са председником Фонда и министром Вањом Удовичићем, уручио је данас стипендије и плакете најбољима са Универзитета у Новом Саду, на платоу код сата на Петроварадинској тврђави.

Фото: Twitter/Милош Вучевић

– Честитам сјајним студентима, њиховим породицама и професорима. Желим да их замолим да остану у Србији, у својим градовима. Треба нам њихова памет да би Србија била боља. Ако и оду у иностранство на специјализацију, нека се врате у своју отаџбину, јер немају одговорност само према себи, већ и према свом народу. Данас је свет егоцентричан, али ја верујем да сви имамо обавезу према својим заједницама и треба да функционишемо као велика породица. Надам се да међу овим младим људима постоји таква воља. И, како је то велики Доситеј рекао – Књиге браћо књиге, а не звона и прапорци – нагласио је градоначелник Вучевић.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.