Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Донаторско вече организације ”Срби за Србе” крунисано кошаркашком лоптом са Мундобаскета (ВИДЕО)

Друго донаторско вече Хуманитарне организације Срби за Србе у Новом Саду одржано је синоћ, у уторак 12. септембра, у клубу „РЕСЕТ” у Новом Саду. Том приликом прикљена су средстава за помоћ Народној кухињи на Косову и Метохији за опремање производног погона у Новом Брду.

На хуманитарној аукцији лицитиране су лопта са потписима свих играча кошаркашке рептезентације Србије са Светског првенства у кошарци 2023. године коју је синоћ директно из Маниле донео херој нације Алекса Аврамовић, сабрана дела Матије Бећковића са посебном персонализованом посветом као и препис странице Мирослављевог јеванђеља најбољег српског калиграфа Душана Мишића.

Захваљујући донацијама пре и током донаторске вечери прикупљено је више од 33.950 евра чиме је надмашен циљ донаторске вечери. Очекује се одређени број уплата и након донаторске вечери па ће коначан износ бити објављен на сајту Организације у наредним данима.
Фото: Градске инфо

Донаторско вече је отворено филмом у којем су приказани остварени резултати Хуманитарне организације Срби за Србе у претходних 18 година, након чега се гостима обратио председник Организације, господин Игор Рашула.

Након тога, свој скромни допринос беседом је допринео и песник Матија Бећковић, а онда је свим посетиоцима пажњу украла несвакидашња модна ревија Инфинити, ауторке Дејане Милосављевић, која је инспирацију за креације пронашла у животу и делима нашег највећег српског научника Николе Тесле.

Фото: Градске инфо

За забавни део вечери побринули су се музички ансамбл “Фенечки бисери”, који су својим песмама загрејали срца свих присутних, Шебек и „Мој бенд”, чија музика је склоп различитих жанрова: џеза и фанка, модерног звука, али и народних елемената, што их у потпуности издваја од осталих бендова и певачица Тања Савић која је својим вокалним способностима и енергијом ово вече учинила незаборавним.

Догађају су присуствовали још бивши кошаркаш Дарко Миличић, фудбалер Мирко Иванић, успешни привредници, бројни донатори и пријатељи Организације.

Ово је пето донаторско вече Хуманитарне организације Срби за Србе у овој години, након успешно организованих вечери у Требињу, Бијељини, Београду и Чачку.

Premijera predstave „Zajedno“ danas u Srpskom narodnom pozorištu

Преузмите андроид апликацију.