Почетна > Србија
Србија

Донација Немачке МУП-у за надзор границе од 630 000 евра

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић потписао је данас са амбасадорком Немачке Анке Конрад Протокол о примопредаји дониране опреме Управи граничне полиције МУП-а за надзор државне границе у вредности 630.964 евра.
Фото: Танјуг/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Донација обухвата седам патролних возила, три цивилна теренска возила, четири комби возила, четири детектора експлозива и наркотика, 50 фиксних читача докумената, 20 ручних термовизијских камера и 100 уређаја за откривање фалсификата.

Гашић је захвалио амбасадорки и истакао да ће ова донација допринети даљем јачању капацитета Управе граничне полиције у надзору државне границе и нагласио да је стратешки приоритет Србије, као транзитне државе на западнобалканској рути, успешно сузбијање ирегуларних миграција и свих облика међународног криминала, саопштио је МУП.

Гашић и Конрад оценили су досадашњу сарадњу двеју земаља као изузетно успешну и сложили се да има простора за њено даље унапређење, посебно у областима ванредних ситуација и образовања, кроз едукације и обуке припадника Министарства унутрашњих послова. Донацију је обезбедило Савезно министарство унутрашњих послова из завичаја Савезне Републике Немачке.

U Srbiju stiže moćna „čelična ptica“ koja nosi ime po najvećem srpskom naučniku (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.