Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Долазак страних компанија привредни бум за Нови Сад

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић оценио је да је долазак страних мултинационалних компанија у Нови Сад изазвао привредни бум и експанзију информационо-комуникационих технологија због чега се Нови Сад сматра Силицијумском долином овог дела Европе.
Фото: Градске инфо

„Од 2012. године до данас у Новом Саду имамо 29 инвестиција укупне вредности око 370 милиона евра и 11.500 нових радних места, а ту не рачунам хиљаду радних места најављених у компанијама Нидек и Континентал“, рекао је Вучевић.

Градоначелник Новог Сада је предочио да је компанија Континентал практично отворила нову индустријску зону у Каћу површине од око 30 хектара и најавио да ће до средине следеће године та зона имати инфраструктуру, како комуналну, тако и саобраћајну.

„Пратимо потребе тржишта радне снаге. Како бисмо одговорили потребама нових послодаваца спроводимо програм дуалног образовања у средњим школама које ће ускоро почети и на факултетима Универзитета у Новом Саду. Надамо се да ћемо тако допринети да се смањи јаз између потражње и понуде на тржишту рада“, указао је Вучевић.

Фото: Град Нови Сад

Он је потврдио да је захваљујући динамичним привредним активностима повећан приход од пореза на зараде и оценио да су резултати „фантастични“.

„Наша стратегија је базирана на четири кључна приоритета: убрзани развој, економски развој, друштвени развој и добра управа, а стварање услова за нове инвестиције је основа нашег плана економског развоја“, закључио је Вучевић и најавио даљи развој туризма и искоришћавање потенцијала Дунавског коридора.