Почетна > Бизнис
Бизнис

Долар углавном стабилан према корпи валута, евро ојачао

Амерички долар је данас углавном стабилан према главним ривалима, будући да су инвеститори почели нову трговачку недељу врло опрезно, а фокус на девизним берзама се помера ка предстојећим америчким подацима о броју новоотворених радних места, који треба да буду објављени у петак.
Фото: Pexels
Недостатак замајца током азијске трговинске сесије

Поједини аналитичари приписују недостатак замајца током азијске трговинске сесије великом расту случајева ковид-19 у том региону, при чему је уведен локдаун у најмногољуднијем граду у Аустралији, Сиднеју, извештава Ројтерс.

Индонезија се такође бори са рекордно високим бројем нових корона случајева, док ће мере закључавања у Малезији бити продужене. И Тајланд је најавио нова ограничења у Бангкоку и другим провинцијама.

Ипак, аустралијски долар, који се сматра добрим показатељем апетита за ризиком, порастао је за око 0,1 посто на дневном нивоу, на 0,75935 америчких долара на трговању у 7:37 часова по средњоевропском времену.

Долар забележио незнатно кретање према корпи ривалских валута

Индекс америчког према корпи ривалских валута долара је забележио незнатно кретање и износи око 91,718 поена. Прошле недеље је ослабио за 0,5 процената.

Фото: Pexels/Karolina Grabowska

Шпекуланти су смањили нето краткорочне доларске позиције у последњих недељу дана, према подацима америчке Комисије за трговину робним добрима објављеним у петак.

Од мноштва економских показатеља који се очекују ове недеље, у центру пажње су подаци о платним списковима у САД који треба да буду објављени у петак, а економисти предвиђају повећање од 675.000 нових радних места.

Вести о постизању двостраначког америчког инфраструктурног споразума подржале су апети за ризиком. Инфраструктурни план се процењује на 1,2 билиона долара током осам година, од чега је 579 милијарди нова потрошња.

Евро је порастао за око 0,1 посто на 1,1941 америчких долара, а ојачао је незнатно и према норвешкој круни, на 10,1376 круна.

Канадски долар је склизнуо за 0,1 одсто према америчкој валути на 1,2222.

Британска фунта порасла је за 0,4 процента у односу на долар на 1,3925 долара. Шпекуланти су срезали нето дуге позиције према фунти у односу на долар на 20-недељни минимум.

На крипто берзама, биткоин ојачао

На крипто берзама, биткоин ојачао за 1,5 посто на око 35.100 долара. Најстарија светска криптовалута није показала никакву реакцију на одлуку британског финансијског регулатора о забрани рада Бајненсу, једној од највећих светских платформи за трговање виртуелним новцем.

Фото: Pexels/David McBee

На робним тржиштима, цене нафте су благо попустиле након што су се током прошле недеље попеле на највиши ниво од октобра 2018. године услед очекивања да ће раст потражње надмашити понуду, и да ће група ОПЕК+ бити опрезна с повећањем пумпања од августа. Састанак ОПЕК+ групе је заказан за четвртак.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.