Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Докторка упозорила како пити кафу после 50. године: „Додајте један састојак у њу за јак имунитет“

Због основног састојка који кафа садржи, односно кофеина често се налази на мети истраживања, због јаког дејства које има.

Мишљења су углавном подељена. Док једни сматрају како уништава организам, други верују да може да буде корисна уколико се конзумира на одређен начин. Међутим, оно што је неоспорно јесте да треба имати меру.

Фото: Pexels/Porapak Apichodilok

Ауторка бестселера „Како поправити глад“, др Памела Пик, такође се позабавила овом темом. Наиме, иако се након навршене 50. године функције организма успоравају, она верује да се одређеном исхраном то може побољшати

Према њеним речима, један зачин би требало додавати у кафу, док други снажно јача имунитет ако га додајете сланим јелима.

„Куркума јача имунитет и умањује упалне процесе у зглобовима“, рекла је она.

Куркума има и превентивно дејство за многе болести, и саветује се свима који би желели да одрже своје когнитивне функције у добром стању.

„Цимет има противупално и антимикробијално дејство. Одржава ниво шећера у крви јер успорава пражњење желуца након узимања хране. На тај начин, спречава да шећер нагло скаче или опада и побољшава осетљивост организма на инсулин“, рекла је она и посаветовала да се цимет додаје у кафу, док се куркума додаје сланим јелима или се конзумира у облику чаја.

Само један грам цимета дневно умањује шећер у крви, триглицериде, ЛДЛ холестерол и друге лоше параметре код људи који имају дијабетес типа 2.

Za savršenu kafu, izbegavajte ovu naviku

Преузмите андроид апликацију.