Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Докле су стигли радови на новосадској Палати правде? (ВИДЕО)

Нова Палата правде у којој ће бити смештени Основни и Виши суд, као и Основно и Више јавно тужилаштво гради се од новембра 2021. године, а планирано је да буде готова у новембру 2023.

Нови објекат налази се у непосредној близини тренутне зграде суда, тачније, на углу Улице Максима Горког и Стражиловске.

Основна конструкција нове Палате правде је завршена и зграда је достигла своју пуну висину, а следе радови на ентеријеру и екстеријеру самог објекта, укључујући и инсталације.

Реч је о 9.000 метара квадратних, распоређених у подрум, сутерен, приземље и шест спратова.

Фото: Градске инфо

Овај објекат финансиран је и од стране Европске уније са 13 милиона евра, пројекат је урађен по највишим европским стандардима, а ово ће бити први зелени објекат у правосудном систему Србије.

Његов „творац“ је архитекта Миодраг Трипковић, а он је креирајући нову Палату правде у Новом Саду размишљао и о њеном окружењу.

Фото: Градске инфо

Зграда суда налази се међу послератним објектима из прошлог времена, па ће се на њеној фасади користе „неутрални“ материјали, а понајвише стакло.

Главна карактеристика зеленог објекта је фасада обогаћена зеленилом која ће бити окренута ка стамбеним зградама „иза“ суда. Између суда и тих зграда биће и мали парк, који ће грађани моћи слободно да користе.

Фото: Рендер пројекта

Извођачи радова су Јадран Д.О.О. и Градина Д.О.О, а као резултат овог објекта очекује се велико повећање ефикасности у раду правосудних органа.

Kako napreduju radovi na zgradi kakvu Novi Sad do sad nije imao? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.