Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Докле су стигли радови на Дому здравља на Видовданском насељу? (ФОТО)

Новосадски Дом здравља ускоро би требало да добије још један објекат на располагање, а у питању је новоизграђена зграда на Видовданском насељу између улица Емануила Јанковића и Александра Невског.
Фото: Градске инфо

“Према обећању извођача, објекат је требало да буде завршен до краја прошле године или почетком ове, мада је тренутно застој у вези са набавком опреме за климатизацију и грејање. Произвођачи нису у стању да испоруче сву опрему која им је наручена, а у великом броју случајева и плаћена. Надамо се да ће се и то решити на најбољи начин и да ће радови бити завршени до пролећа“, рекао је недавно у изјави за медије директор Дома здравља Нови Сад др Владимир Бојат.

Објекат је саграђен на парцели од скоро 3.000 метара квадратних, док сама зграда има укупну површину од око 1.100 квадратних метара.

Та површина подељена је на два нивоа – приземље и први спрат.

Приземље је резервисано за педијатрију и лабораторију, док је на спрату стоматолошка и гинеколошка служба, као и служба опште медицине.

Дом здравља на Видовданском насељу имаће више од 40 запослених у моменту када почне са радом.

Објекат садржи лифт и степениште, као и чекаонице испред свих просторија намењеним пацијентима.

Колски приступ новом објекту Дома здравља биће на новој саобраћајници која повезује улице Емануила Јанковића и Александра Невског.

Ту се налази и главни улаз за кориснике објекта, уз присуство још два улаза – за здраву и болесну децу.

Дом здравља на Видовданском насељу има и 13 аутомобилских паркинг места и паркинг за бицикле, док је у приземљу зграде мала гаража са два места резервисана за патронажна кола.

Предвиђено је да овај објекат користи око 20.000 Новосађана који насељавају Видовданско насеље, Клису и Слану бару.

У изградњу и опремање овог објекта уложено је скоро 300 милиона динара, а идејно решење за његов излгед направила је компанија „Крип Инжењеринг“ из Београда.


Obnova Almaškog kraja – koje ulice i objekti su obuhvaćeni radovima i kako će sve izgledati? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.