Почетна > Србија
Србија

Додик захвалан Вучићу и Ердогану за поштовање Дејтона

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поздравио је разговор председника Србије Александра Вучића и турског председника Реџепа Тајипа Ердогана и о ситуацији у БиХ и њихово залагање за поштовање Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ.
Фото: PrtSc/YouTube/RTRS vijesti

“ Захвалан сам им на томе и подржавам настојање да се дијалогом дође до решења у БиХ што су јуче и иницирали председници Вучић и Ердоган. Република Српска све време јасно се залаже за поштовање Дејтонског споразума и дијалог политичких представника три конститутивна народа у БиХ“, рекао је Додик и истакао:

„Ни у једном моменту Република Српска није угрозила мир и стабилност у БиХ, нити нам је то била намера, већ инсистирамо на поштовању Устава и онога што је потписано у Дејтону“.

Додик је то рекао у изјави Срни на питање да коментарише јучерашњи разговор Вучића и Ердогана о стању у БиХ.

Нагласио је да је дијалог једино решење за превазилажење свих проблема у БиХ.

Подсетио је да је прошле године, приликом сусрета са Ердоганом у Сарајеву, указао да је ситуацију у БиХ могуће решити кроз посредовање председника Турске Ердогана, председника Србије Вучића и Хрватске Зорана Милановића.

„И сада сам мишљења да би они могли да допринесу да дође до дијалога политичих представника три конститутивна народа у БиХ и решавања актуелне ситуације. Било чије друго мешање у дешавања у БиХ неће донети ништа добро. Судбина БиХ је у дијалогу домаћих политичара у консталацији Ердоган, Вучић и Милановић“, навео је Додик.

Vučić sutra sa Dodikom, pa sa Srbima sa Kosova i Metohije

Преузмите андроид апликацију.