Почетна > Србија
Србија

Додик: Српска не дозвољава придруживање санкцијама Русији

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу (СПИЕФ) да се Босна и Херцеговина није придружила санкцијама Русији, јер Република Српска то није дозволила.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

„Ми смо изложени озбиљним притисцима, поготово везано за сукоб у Украјини. Од нас се тражи да се придружимо санкцијама Русији, али Република Српска то не дозвољава“, рекао је Додик.

Он је навео да је на Форум у Санкт Петербург дошао као представник Републике Српске, преноси РТРС.

Додик је рекао да БиХ остаје нестабилна земља, јер се налази под протекторатом западног света.

Истакао да се свет налази у озбиљној кризи која тражи озбиљне анализе, те да постоји веома висок степен неповерења на глобалном нивоу.

„Само за наивне делује да се све ово дешава баш сад, јер се деценијама уназад остављају нерешени конфликти. Либерализам је победио комунизам, али није сам себе и данас то видимо“, рекао је Додик.

Он је рекао и да Запад никада није престао да иде према Истоку нити одустао од намере да овлада ресурсима Русије. Додао је и да се сукоб у Украјини води до последњег војника, а све како би се ослабила Русија и овладало њеним ресурсима.

Према његовом мишљењу, свет данас има три лидера – председнике Русије, Кине и Турске – Владимира Путина, Си Ðи Пинга и Реџепа Тајипа Ердогана.

На Међународном економском форуму у Санкт Петербургу, који се одржава под слоганом „Нове могућности у новом свету“, учествују лидери из 70 земаља.

Пленарна седница форума биће одржана у петак, уз учешће руског председника Владимира Путина, након чега је планирани сусрет Путина и Додика.

Sporazum Srbije i Turske u kulturnim dobrima

Преузмите андроид апликацију.