Почетна > Србија
Србија

Додик: Срби неће одустати од свог идентитета

Западне земље нису успеле да стабилизују друштво у БиХ нити ће то успети, јер желе да то учине на нереалној основи. Изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и поручио да Срби неће одустати од свог идентитета.
додик
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Додик је рекао да је утицај Русије на Балкану питање за дебату. Да, ако неко има утицаја, то су Енглеска, Немачка и САД, које 30 година након рата, упркос њиховом утицају и присуству, нису успеле да стабилизују ово друштво.

„Они хоће да нам кажу да нисмо Срби, већ само грађани, како бисмо одустали од свог националног идентитета. Нашег језика, азбуке, културе, земље, републике, како бисмо постали ‘позитивци’ по њиховом мишљењу. То се неће десити“, поручио је Додик.

Додик је подсетио да су му Велика Британија и САД увеле санкције, али је нагласио да је то „више проблем за њих. Тако арогантне и моћне који мисле да смо ми мали“.

„Мислим да када се ради о политици, питање је увек да ли се понашаш достојанствено или не. Нико не воли да га виде као кукавицу, а ја сигурно то нисам“, рекао је Додик.

Када се ради о западним санкцијама Русији, Додик је нагласио да је очигледно да су те мере биле озбиљан политички неуспех. Да су нанеле више штете економији и животном стандарду људи у западним земљама, нарочито у ЕУ.

-„Видели смо да је то донело доста нестабилности владама, многе од њих су сада нестабилније. Мислим да је Влада Републике Српске сада стабилнија од влада у многим европским земљама“, казао је Додик.

Као пример је навео владе немачког канцелара Олафа Шолца, који је, према његовим речима, „заробљен у лобију Зелених“. Који уводе сопствену агенду и одбијају руски гас, што угрожава читав индустријски развој и поједина питања везана за Владу Немачке.

Republika Srpska potpuno podržava rukovodstvo Srbije

 

Преузмите андроид апликацију.