Почетна > Србија
Србија

Додик: Само снажна Србија гарант Србима изван ње

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је грађанима РС важна јака Србија и истакао да је само снажна и моћна Србија гарант Србима који живе изван ње.
Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

„Избори у Србији су битни за нашу стабилност. Јака Србија је нама важна“, рекао је Додик за ТВ Прва.

Он је истакао да је председник Србије Александар Вучић сачувао стабилност земље, а да је снага у економији, политичкој моћи, војсци, инфраструктури.

„Данас је (Србија) у далеко другачијој позицији, зато што је Вучић, целог свог мандата са својим тимом, направио Србију препознатљивом у политичком смислу, поставио је на далеко другачије позиције него што је раније било“, рекао је Додик.

Он је навео да ће гласати на изборима у Србији и позвао је грађане да дају глас за СНС и патриоте окупљене око те странке.
Додик је најавио и да ће отићи на суђење у Сарајево иако сматра да је тај суд антиуставан додајући да цео процес против њега види као прилику да се суди „свом бешчашћу“ постављања судија и тужиоца у БиХ од стране странаца.

Тај суд, каже Додик, нема уставну основу.

„Он је нешто што ми не прихватамо. Моћ и сила, пре свега Запада стоји иза тога суда. А мислим да смо сада у фази да је нама стало да дође до тог процеса. Јер је он толико апсурдан и толико ништаван да сада видим неку шансу да се преко тог процеса суди свом том бесчашћу који је у Босни и Херцеговини наметнут од стране странаца, путем инсталирања тужилаштва и суда који немају уставну основу“, изјавио је Додик.

Он је оценио да је ревизија Дејтонског споразума почела од момента када је споразум потписан, али је истакао да западна међуанродна заједница у томе није успела у потпуности и да је Република Српска остала у довољном капацитету да може да настави да живи.

Он је поновио да је политика власти у Републици Српској очувати статус Републике Српске у територијално-политичком смислу.
„Очувати њене компетенције, очувати вољу народа за Републиком Српском, што све скупа заједно успевамо. И, наравно, у неком одређеном тренутку, када се буде доносила дефинитивна одлука, рећи о томе шта ми мислимо. А наш избор није Босна и Херцеговина“, истакао је Додик.

Према његовом мишљењу, Србија и Република Српска су данас „најнезависније државе у овом региону“.

 

Tanasković: Veće subvencije za poljoprivrednike naredne godine

Преузмите андроид апликацију.