Почетна > Свет
Свет

Додик: Република Српска неће поштовати наметање закона Канцеларије високог представника

Председник Републике Српске, Милорад Додик, изјавио је данас да Република Српска неће поштовати наметање закона Канцеларије високог представника међународне заједнице у БиХ (ОХР).
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Коментаришући информацију да ОХР припрема измене Кривичног закона БиХ којима је предвиђено кривично гоњење за непоштовање одлука ОХР, Додик је рекао да Српска неће поштовати такво наметање.

„Па шта ако и донесе? ОХР ће донети закон да мораш да га поштујеш. Ето ми кажемо да нећемо. Па, могу припремити кривичне пријаве чим донесу тај закон. Дакле, терају нас уз зид и до места у коме нема више повратка и ми ћемо донети наше одлуке о статусу“, навео је Додик, пренела је РТРС.

Он је поручио да би америчком амбасадору у БиХ Мајклу Марфију „било паметно да се не меша у унутрашње ствари БиХ“.

Додик је истакао да Република Српска хоће и може да буде у БиХ под условом да се врати изворни Дејтонски споразум, а не да се намеће сила.

Председник Републике Српске је нагласио да ће “лажни“ високи представник у БиХ Кристијан Шмит “проћи као што су прошли јуче авиони“, пренела је РТРС.

Додик је рекао да је у Републици Српској пет пута повећан број малигних обољења након НАТО бомбардовања и да се Срби никада неће радовати страним авионима, поготово онима који су бацали осиромашени уранијум по њима.

„Идите сада у Клинички центар на Одељење педијатрије и видећете новорођену децу и ону која имају неколико година, која сада болују од малигних обољења“, рекао је Додик, коментаришући јучерашње надлетање америчких бомбардера изнад градова у БиХ.

Ankara: Putin bi mogao da poseti Tursku nakon inauguracije Erdogana

Преузмите андроид апликацију.