Почетна > Србија
Србија

Додик: Република Српска је гарант наше слободе

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик је данас, на обележавању 30 година од злочина над Србима у Сијековцу, казао да је дошао да посведочи и предочи да је Република Српска стабилна, обавља све своје обавезе које има према свом народу.
Фото: PrtSc/YouTube/RTRS vijesti

Република Српска је гарант наше слободе, поручио је он, преноси РТРС.

„Република Српска је резултат одбране нашег народа, ми нисмо агресори, како то говоре некад, а нарочито то чујете из Сарајева. Онда нас позивају на помирење, какво помирење? Убијали сте овде по Сијековцу и нисте никога пресудили и онда да се помиримо. Ја због тога нећу ни са ким да се помирим“, нагласио је Додик.

Он је казао да му није потребан мир који они у Сарајеву промовишу.

„У том дану убијено је деветоро, а у току нашег Отаџбинског рата још 37 људи из овог села. Овђе је живјело 1.000 људи, а данас живи 300. Како онда ми можемо бити агресори? Нећу да имам посла са онима који нас упорно називају и ходају по свету и говоре како смо ми лоши. Нећу да имам посла ни са онима који међу нама сматрају да треба да се Република Српска што више дестабилизује. Време у којем се данас налазимо изазовно је и треба очувати стабилност и мир, што ми и чинимо“, рекао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

У Сијековцу је убијено девет српских цивила, од којих је најмлађа жртва имала 17, а најстарија 72 године, а током 1992. године убијено је 46 српских цивила.

AP Vojvodina subvencioniše i ove godine žensko preduzetništvo

Преузмите андроид апликацију.