Почетна > Србија
Србија

Додик: Одлука са референдума у ДНР и ЛНР поштоваће се у Републици Српској

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да референдуме у самопроглашеним Доњецкој и Луганској Народној Републици (ДНР и ЛНР) сматра аутономном одлуком ових региона и Русије и да ће се стога у Републици Српској поштовати њихов избор и начин интеграције који буду изабрали.
Фото: Танјуг/Синиша Коњевић

„Свакако да је питање референдума важна тема последњих дана и сматрамо да је питање приступања аутономна одлука и ових региона и саме Русије. Стога ћемо поштовати њихов избор и начин интеграције који буду изабрали“, рекао је Додик у интервјуу за агенцију РИА Новости.

Сматра објективном жељу становника тих самопроглашених република да се придруже Руској Федерацији, јер је њихово становништво претежно руско.

„Свакако да на овим просторима живи руски народ, тако да се према њиховој жељи односимо са разумевањем и сматрамо да је њихова тежња да се придруже Русији објективна“, истакао је Додик.

Представници проруских власти у ДНР и ЛНР у Донбасу на истоку Украјине најавили су да ће на тим територијама бити организован референдум о уједињењу са Русијом од 23. до 27. септембра.

Референдуми о придруживању Русији у Херсонској и Запоршкој области биће организовани у истом термину.

Brnabić: Očekujem uskoro jako lepe vesti za Paraćin

Преузмите андроид апликацију.