Почетна > Србија
Србија

Додик: Одбацићемо сва вануставна решења донета у претходних 25 година

Само у уставној БиХ Република Српска има своје место и то место ми желимо да рехабилитујемо, изјавио је данас председник Републике Српске Милорад Додик и истакао да се одузимање имовине неће толерисати.
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

„Како ће се процеси након тога одвијати видећемо. Ништа нећемо да радимо што би било нека врста насиља, поготово не антиуставно. Ми ћемо радити уставне активности“, рекао је Додик у изјави за РТРС.Додик је навео да се неће толерисати жеља да се одузме имовина Републици Српској да би постала имовина БиХ.

„Ми смо рекли да је то линија. Разговарао сам са неким опозиционим првацима и они такође мисле да је то моменат у коме Република Српска мора да врати самосталност онако како је то предвиђено Дејтонским мировним споразумом“, навео је Додик.

Он је поновио да ће донети одлуку о самосталности Републике Српске у оквиру Дејтонског мировног споразума, елиминисати све што је донето у претходних 25 година и одбацити, како каже, сва та вануставна решења.

„Донећемо кључно питање да Суд и Тужилаштво БиХ не могу да делују на простору Републике Српске јер нису уставни“, навео је Додик.

Knežević: Rekonstrukcija Vlade i ranije ako se dogovorimo sa premijerom Spajićem

 

Преузмите андроид апликацију.