Почетна > Србија
Србија

Додик: Немачка јесте моћна, али се не морамо клањати

У Бањалуци ће данас бити одржана посебна седница Народне скупштине Републике Српске (НСРС) на којој ће посланици разматрати Предлог одлуке о потврђивању изјаве српског члана Председништва БиХ Милорада Додика о проглашењу Одлуке о давању агремана немачком амбасадору у БиХ штетном по виталне интересе Републике Српске.
Фото: Танјуг/AP Photo

Додик је уочи седници поручио да је важно показати јединство, али и да народ види ко води поданичку политику.

Република Српска, истакао је Додик, мора да одбаци антиуставну резолуцију Бундестага и мешање у унутрашње ствари Српске и БиХ, због чега је потребно да данас буде показан јединствен став у Народној скупштини и послата јасна порука да немачка политика не сме да крши Дејтонски споразум.

„Немачка јесте велика и моћна земља, али то не значи да се морамо клањати сваком ко покушава да нас направи мање вредним. Њихова спољна политика усмерена је само на подршку муслиманима“, рекао је Додик.

Он је навео да као српски члан Председништва БиХ, изабран са територије Републике Српске, не може да прихвати именовање амбасадора за којег унапред зна да ће спроводити антидејтонску политику своје земље, која има за циљ укидање Републике Српске.

„То је ударац на наше виталне интересе“, написао је Додик на Инстаграму.

Према његовим речима, опозиција најавом да угрожавање ентитетског интереса на овом питању неће подржати, показује поданичку политику или неразумевање тренутне политичке ситуације.

„Без гласова опозиције агреман новом њемачком амбасадору не може бити ускраћен, важно је да народ види ко то жели, а ко је против тога“, поручио је Додик.

Vučić zahvalio Zurofu na borbi za osudu ustaških zločina

Преузмите андроид апликацију.