Почетна > Србија
Србија

Додик: Нема тог Србина којег суд у Хагу не би осудио

Председник Републике Српске, Милорад Додик, изјавио је данас да “Не постоји Србин којег Међународни механизам за кривичне судове у Хагу неће осудити“, па тако и бивше званичнике Службе државне безбедности Србије Јовицу Станишића и Франка Симатовића који су данас осуђени на затворске казне од по 15 година.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

“Њихова пресуда апсолутно говори да је дужина трајања изречене казне идентична чињеници да нису имали доказа и да су тражили временски простор да би 15 година казне било исто као њихов боравак у Хагу. То значи да њих двојица не могу да туже Трибунал и наплате одштету“, рекао је Додик.

Он је оценио да помирење на простору бивше Југославије није успостављено хашким пресудама, као и да убице Срба нису подвргнуте правди, преноси РТРС.

“Њихова ранија одлука да војно и политичко руководство Срба у Српској и Србији доведу у Хаг и осуде вероватно се сада завршава. Нису имали никаве чињенице у наведеном предмету, као ни против Војислава Шешеља и Биљане Плавшић и много чега другога. Шта је Момчило Крајишник урадио, кога је убио, и ради свега наравно да трпимо“, рекао је Додик.

Stanišić i Simatović osuđeni na kazne zatvora od po 15 godina, uhapšeni su 2003. godine

Преузмите андроид апликацију.