Почетна > Србија
Србија

Додик: Нећемо бити сервис за жеље ЕУ, САД и осталих

Лидер СНСД Милорад Додик поручио је данас да нова власт на нивоу БиХ сигурно неће бити сервис за жеље ЕУ, САД и осталих, али ће радити на решавању питања која то већ дуго чекају, као и да ће форсирати реализацију развојних пројеката.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

„Након формирања Савета министара приступићемо одмах изради новог буџета који треба да буде усаглашен и, верујем, рекордно брзо усвојен након формирања Савета министара“, казао је Додик новинарима у Бањалуци уочи сутрашњег састанка са ХДЗ-ом и „осморком“ о формирању власти.

Он је додао да ће договор о формирању власти сутра бити завршен, да ће разговарати о конкретним пројектима и одређеним позиционирањима.

„Идемо да покушамо да радимо у атмосфери пуног уважавања, имамо потребу да и они и ми решимо нека питања, определили смо се да форсирамо развојне пројекте“, рекао је Додик, који је и председник Републике Српске.

Додик је раније најавио да ће тројни састанак о формирању Савета министара и осталих структура власти на заједничком нивоу бити одржан у четвртак, 15. децембра, у Сарајеву, те да ће СНСД подржати Борјану Кришто за председавајућу Савета министара.

U Šapcu održana tribina o bezbednosti mladih u saobraćaju

Преузмите андроид апликацију.