Почетна > Србија
Србија

Додик: Наставићу да јачам Српску

Новоизабрани председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће са новоизабраним српским чланом Председништва БиХ Жељком Цвијановић конципирати политике које ће јачати Српску.
Фото: Танјуг/Синиша Коњевић

Додик је, поводом 27 година од парафирања Дејтонског мировног споразума, рекао да ће бити настављена стабилизација Републике Српске.

„Ништа неће бити економски и финансијски лако. Ово је мој трећи мандат на позицији председника Републике Српске што је изразита част, а привилегија је што ме људи непосредно на изборима три пута бирају за председника“, рекао је Додик за Срну.

Он је истакао да је додатну одговорност стекао на митингу „Отаџбина зове“ где је огроман број људи исказао приврженост Републици Српској бранећи њене демократсе капацитете.

„Очигледно је да је народ дао поршку мени и зато сам захвалан и баранићу позицију Републике Српске, те нећу оклевати. Заједно можемо проћи све кризе и сутра ћу на инаугурацији и заклетви рећи да било какав интервениционизам међународне заједнице пише одлуку о самосталност Републике Српске“, рекао је Додик.

Поновио је да Кристијан Шмит, шта год да учини, написаће да је Српска корак ка самосталности и да неће да трпи неправедност.

Poziv zaintersovanima za dobrovoljno služenje vojnog roka

Преузмите андроид апликацију.