Почетна > Србија
Србија

Додик: Наставићемо да јачамо Републику Српску

Новоизабрани председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће са новоизабраним српским чланом Председништва БиХ Жељком Цвијановић конципирати политике које ће јачати Српску.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Додик је, поводом 27 година од парафирања Дејтонског мировног споразума, рекао да ће бити настављена стабилизација Републике Српске.

„Ништа неће бити економски и финансијски лако. Ово је мој трећи мандат на позицији председника Републике Српске што је изразита част, а привилегија је што ме људи непосредно на изборима три пута бирају за предсједника“, рекао је Додик.

Он је истакао да је додатну одговорност стекао на митингу „Отаџбина зове“ гђе је огроман број људи исказао приврженост Републици Српској бранећи њене демократске капацитете, преноси РТРС.

„Очигледно је да је народ дао подршку мени и зато сам захвалан и бранићу позицију Републике Српске, те нећу оклевати. Заједно можемо проћи све кризе“, рекао је Додик.

На данашњи дан навршава се 27 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чиме је окончан грађански рат у БиХ и успостављен њен уставно-правни поредак.

Овим споразумом створена је државна заједница БиХ састављена од два ентитета, Републике Српске и Федерације БиХ, који су потписници свих анекса, и три конститутивна народа.

Флота Ер Србије од данас богатија за још један авион

Преузмите андроид апликацију.