Почетна > Србија
Србија

Додик: На првој седници скупштине биће предложено именовање нових министара

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће на првој седници Народне скупштине Републике Српске бити предложено именовање нових министара уместо опозваних, чиме ће бити комплетирана Влада РС.
Фото: Танјуг/Борислав Ждриња

„Влада и у овом тренутку функционише потпуно несметано, има капацитет за одлучивање и доношење одлука. Влада је усвојила све програмске документе и ради све оперативне послове онако како треба“, рекао је Додик за РТРС.

Говорећи о Савету министара, Додик је истакао да уколико у ФБиХ желе да раде заједно са представницима Српске, онда треба и да поштују њену уставну позицију и права, пренела је Срна.

Како је навео, важно једа четири министра у Савету министара долазе са подручја Републике Српске.

Додик се дотакао и питања санкција Руској Федерацији, наводећи да је данас права политика остати неутралан у руско-украјинском сукобу, не уводити санкције Русији и не сврставати се заједно са Западом против било кога.

Истиче да Српска посматра сукоб у Украјини као рат два народа блиска Србима, наводећи да је подвала Запада жеља да сви буду у једном процесу општег напада на Русију.

„Ја као председник морам да размишљам на другачији начин. Тај сукоб ће једном бити историјска секвенца. Оно што је доминантно у нашим односима је то да нисмо имали ниједан проблем са Русима. Русија као глобална сила остаје структурисана у оквиру УН, остаје чланица Савета безбедности и ако кажем:“идемо да уведемо санкције Русији тада бисмо дошли у позицију трајног губитка пријатеља“, нагласио је Додик.

Додик је оценио да је Русија грешила јер је, како је рекао, 40 година Европи јефтино продавала енергенте, на бази којих се она успешно развила и додао да ће се тек видети да ли ће ЕУ опстати као политичка организација.

Наглашава да Република Српска има енергетску стабилност, довољно електричне енергије и у перспективи неће бити угрожена по тим питањима, наводећи да нема несташице нафте у РС нити економских, политичких изазова који би је угрозили.

Dodik: Vučić uspeo iz gubitničke pozicije da vrati KiM na dnevni red

Преузмите андроид апликацију.