Почетна > Свет
Свет

Додик једногласно реизабран за председника СНСД

Милорад Додик једногласно је данас реизабран за председника Савеза независних социјалдемократа (СНСД) на седмом Сабору странке у Добоју.
Додика је подржало 937 делегата који учествују у раду Сабора и бирају председника странке.
dodik
Фото: Танјуг/Срна/Борислав Здриња

Он је захвалио свим делегатима који су му пружили подршку, уз поруку да су му дали снагу да се и даље бори за Републику Српску, преноси Срна.Додик је истакао да појединци желе да смање снагу СНСД, као и да таквим особама поручују да је он ту да се бори за стабилност и мир.

„Боримо се за слободу српског народа. Устав БиХ говори о праву народа који живе у њој и ми се залажемо за то“, рекао је Додик у обраћању пред Сабором СНСД након што је завршено гласање.

Он је поновио да је БиХ наметнута и присилна заједница, као и да ће се у неком будућем периоду можда створити могућност предлагања споразума о мирном разлазу између Републике Српске и Федерације БиХ.

Додик је рекао да СНСД остаје посвећен партнерству са Србијом, Русијом и другим пријатељским земљама, те са коалиционим партнерима у Српској.

Он је нагласио да поштује друге народе, али да не подржава мајоризацију и да је потребна присутност свести свих народа.

Председавајућа радног Председништва Сабора СНСД Жељка Цвијановић истакла је да је веома важно сачувати снагу СНСД како би СНСД чувао снагу Републике Српске за време које долази и у којем ће се преламати многи процеси, наводи РТРС.

URA: Jedno je sigurno, mafija više neće vladati Crnom Gorom

 

Преузмите андроид апликацију.