Почетна > Србија
Србија

Додик: Изградњом клинике РС показала способност

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да је отварање Клинике за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске у Бањалуци доказ да власт РС може да води сложен и захтеван пројекат и најавио да ће бити настављена подршка изградњи те здравствене установе.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Додик је напоменуо да, када се у друштву десе одређени догађаји, они треба да буду предмет опште радости, без обзира на то ко је то урадио, преноси Срна.

„Ово је за све грађане, не само Републике Српске, него и окружења. Многи ће овде бити спасени или ће им живот бити продужен. То је оно најважније“, рекао је Додик.

Он је истакао да ће подршка изградњи УКЦ-а бити настављена, те да је план да се заврше и неке друге специјализоване хирургије или ођељења.

„Жеља нам је и да завршимо и овде концентришемо медицински факултет и средњу медицинску школу, тако да то све буде у једном комплексу“, рекао је Додик.

Министар здравља Србије Златибор Лончар поручио је на церемонији отварања прве Клинике за кардиохирургију у Републици Српској да ће тај догађај тек у будућност показати свој значај, корист и резултат и да је овај пројекат продукт визије и велике подршке руководства Српске.

„Данас ни најсавременије земље на свету немају довољно капацитета и не могу да изађу у сусрет свим пацијентима. Будите поносни на оно што сте урадили данас. Доћи ће време резултата и када ће вам се вратити све оно што уложено“, рекао је Лончар.

Он је нагласио да је визија председника Србије Александра Вучића економски јака Србија и поручио да у Српској треба да знају да могу да рачунају на помоћ и сарадњу док год је Србија јака и Вучић ту.

„Нема никакве разлике, нема никаквог раздвајања“, закључио је Лончар.

Клиника за кардиохирургију смјештена је у на првом спрату „Јужног крила“ УКЦ-а и простире се на површини од око 1.500 метара квадратних.

Одељење се састоји од четири операционе сале и има све потребне пратеће амбуланте за припрему и опоравак пацијената.

Операционе сале су модуларне, израђене и опремљене према светским стандардима.

Dodik: Otpor prema antisrpskim politikama biće nastavljen

Преузмите андроид апликацију.