Почетна > Србија
Србија

Додик: Филдово опасно напуштање дипломатске праксе

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је блог британског амбасадора у БиХ Метју Филда и садржај на њему опасно напуштање дипломатске праксе и одсуство поштовања спољног суверенитета БиХ, преноси РТРС.
Фото: Танјуг/AP Photo

На питање Срне да прокоментарише Филдов текст објављен на његовом блогу у којем је изнео низ оптужби на његов рачун, Додик је рекао да амбасадор само потврђује његову тезу да је „БиХ последња колонија Европе у којој стране дипломате воде активности баш као да су у својој држави“.

„БиХ је 26 година њихов експеримент и нико од њих није одговарао зашто тај експеримент није успео. Све што чујемо од њих, а не би требало уопште да се оглашавају о унутрашњим питањима БиХ, јесте корупција, и то наравно на српској страни“, истакао је Додик.

Додик је упитао како нису стале све друге земље на свету ако земља може да стане само због корупције.

Сложио се са британским амбасадором да у БиХ мора доћи крај деловању без последица и предложио да би ммогло да се крене управо до тога блога и одговорности амбасадора Филда за повреду суверенитета БиХ.

„Тренутна криза у којој члан Председништва БиХ Милорад Додик и Народна Скупштина РС покушавају да пониште напредак постигнут у последњих 26 година, јесте опасно одвлачење пажње од корупције“, поручио је британски амбасадор Мет Филд у свом блогу, а преноси Српскаинфо.

Амбасадор је написао и да ће употреба говора мржње и директно игнорисање правног поретка БиХ разорити сигурност и просперитет Републике Српске и других делова БиХ, ускраћујући грађанима светлију будућност коју заслужују.

U Kravicama kod Bratunca počinje snimanje filma “Svjedok”

 

Преузмите андроид апликацију.