Почетна > Србија
Србија

Додик честитао Вучићу Дан државности: РС и Србија вежу снажне и нераскидиве везе

Председник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку председнику Србије Александру Вучићу и свим грађанима Србије, поводом Дана државности Републике Србије – Сретења.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

„Поштовани председниче, поводом Дана државности Републике Србије – Сретења, задовољство ми је да Вама и свим грађанима Србије упутим најискреније честитке и пожелим много успеха у развоју земље“, навео је Додик.

Он је истакао да су сви у Републици Српској изузетно поносни што је Србија, са Вучићем на челу, сваке године економски и политички све јача и као таква, велики ослонац свим Србима гђе год да живе.

„Србија у Републици Српској увек има искреног и поузданог сарадника и пријатеља, јер нас повезују снажне и нераскидиве везе, братска љубав, заједничко наслеђе, порекло, прошлост, а верујем и светла будућност“, нагласио је Додик.

Додик је изразио захвалност Вучићу и државном руководству Србије на несебичној помоћи у протеклом периоду која се огледа у бројним пројектима реализованим у Републици Српској, као и на новима са којима ће, како је навео, наставити да стварају услове за бољи живот грађана.

„Поштовани председниче, са најбољим жељама за јаку, стабилну и напредну Србију, примите изразе мог посебног поштовања и уважавања“, наводи Додик у честитки.

Србија сутра обележава Дан државности, установљен у знак сећања на два важна догађаја из историје која су се догодила на Сретење, 15. фебруара – Први српски устанак који је избио 1804. године и проглашење Сретењског устава 1835. године, који представља зачетак модерне Србије.

Putin čestitao Vučiću Dan državnosti Srbije

Преузмите андроид апликацију.