Почетна > Србија
Србија

Додељене награде за најбоље у оквиру Интернационалног театарског Нишвил фестивала

Одлуком жирија Интернационалног театарског Нишвил фестивала награда за најбољу представу додељена је представи „Балкански боредел“ Јетона Незираја, док је награда за најбољу употребу музике припала представи „Црнила ремикс“ Јордана Симонова, саопштили су организатори фестивала.

Фото: Wikimedia Commons/MrPanyGoff

Награђена представа „Балкански бордел“, у режији Блерте Незирај, базирана је на Есхиловој трилогији „Орестија“, док драматургија уводи у садржај и савременост актуелног тренутка у историји Европе, пре свега Балкана, представљајући видљиве последице ратова.

Представљаћи свет сукоба на различитим нивоима, између родитеља и деце, мушкараца и жена, моћних и обичних људи, Истока и Запада, мотив сукоба бива дубоко разрађен.

Награду за најбољу употребу музике понела је представа „Црнила ремикс“, која је окарактерисана као „изузетно оригинално остварење“.

Представа представља обједињавање елемената реп музике са традиционалним македонским вокалним стиловима, што производи „својеврсну хип-хоп оперу“.

Посебну похвалу жирија добила је представа „Scоооотć“ Амели Поирије, и то за „вешту употребу музике и обликовање звука који је на органски начин укомпоноан у изведбу“.

Овогодишњи слоган Нишвил џез тетарског фестивала је „Чежња за утопијом“.

Apel za dobrovoljne davaoce krvi

Преузмите андроид апликацију.