Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Додељена признања црвеног крста Србије на свечаности у дому војске

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Данијела Костић, заједно је са представницима Црвеног крста Србије, Војводине и Новог Сада присуствовала  свечаној церемонији доделе медаља и Златних знакова Црвеног крста Србије. Том приликом, Златни знак Црвеног крста Србије, између осталих, уручен је и оцу Бранку Ћурчину, Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и Дому ученика средњих школа „Бранково коло„.
Фото: Град Нови Сад

„Град Нови Сад деценијама уназад има одличну сарадњу са Градском организацијом Црвеног крста, негујући односе међусобног поверења и поштовања,  водећи се главним постулатима који чине суштину постојања Црвеног крста. То су хуманост, једнакост, непристрасност, јединство и универзалност.  У изазовним временима кроз историју, брига за човека за њих је увек била на првом месту. Подсетимо се само претходне три године када се читав свет борио против пандемије COVID-19 чланови и волонтери Црвеног крста Новог Сада су, по проглашењу ванредног стања, без двоумљења пружали помоћ својим најугроженијим суграђанима, пензионерима и оболелим“, рекла је Данијела Костић и нагласила да Град успешно реализује бројне програме  у сарадњи са организацијом Црвеног крста.

Она је такође истакла значај рада Народне кухиње која свакодневно дели куване оброке и прехрамбене пакете својим корисницима.

„Град сваке године обезбеђује новогодишње пакетиће за малишане из социјално угрожених породица и врши поделу пакета помоћи социјално угроженом становништу. Сваке године 50 деце из социјално угрожених породица одлази на летовање, а подржавамо и манифестацију „Сунчана јесен живота“. Честитам свим лауреатима на добијеним признањима за изузетно залагање и постигнуте резултате, домаћинима на организацији овог догађаја и желим им још много година успешног рада и постојања“, нагласила је Данијела Костић.

Секретар Градске организације Црвеног крста др Драган Лазић је рекао да је данас седам златних и 15 сребрних знакова уручено поједнинцима и колективима који су дали свој изузетан допринос раду Црвеног крста у претходној години.

„На овај начин изражавамо велику захвалност за све оно што су учинили за рад Црвеног крста, који од почетка свог рада и оснивања настоји да све области свог деловања унапреди и умањи људску патњу“, рекао је Драган Лазић.

Догађају су присуствовали и председник Црвеног крста Новог Сада пуковник Братољуб Бркљача и председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина. Током свечаности, је приказан и кратак филм о раду Градске организације Црвеног крста, а након свечане доделе признања, у приземљу Дома војске поставњена је изложба „Црвени крст Новог Сада кроз три века хуманости“.

Izložba „Zmajev cvet-jedan i po vek“ od 24.marta u KS Barka

Преузмите андроид апликацију.