Почетна > Србија
Србија

Додељена награда „Зоран Радмиловић“ за најбољу младу глумицу

Награда за најбољу младу глумицу фестивала „Дани Зорана Радмиловића“ уручена је Соњи Исаиловић након извођења представе „Ко је убио Џенис Џоплин“ у Београдском драмском позоришту (БДП).
Фото: Wikimedia Commons/Gordana Lakić

Награда фестивала, одржаног од 16. до 23. октобра у Зајечару, припала је Исаиловићевој за улогу америчке рок и блуз певачице Џенис Џоплин (1943-1970), а уручена јој је у четвртак увече у БДП-у након извођења представе у оквиру манифестације „Наши дани“.

Публика БДП-а је громогласним аплаузима поздравила Исаиловић поводом награде и одигране улоге у представи „Ко је убио Џенис Џоплин“, по тексту Тијане Грумић и режији Соње Петровић, у продукцији Српског народног позоришта и ОПЕНС-а.

Признање се састоји од плакете и новчаног дела, а председница жирија Татјана Њежић је уручујући награду Исаиловић истакла уметничку снагу представе и ансамбла, као и глумачке домете добитнице.

„Даром, пуноћом, харизмом отелотворујући Џоплин као позоришни лик донела је Исаиловић и искрени, снажан бунт. Учинила га и делом нашег живота“, гласило је образложење новинарског жирија, које су поред Њежић чиниле и Оливера Милошевић и Борка Требјешанин.

На „Данима Зорана Радмиловића“, “Ко је убио Џенис Џоплин” је освојила и Награду за најбољу представу по оцени публике, коју је у име ансамбла примила глумица Бојана Милановић, која такође тумачи Џоплин, будући да их сходно редитељском концепу на сцени има две.

Dodeljena “Nagrada Ljubomir Stojanović”

Преузмите андроид апликацију.