Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Додатак јелима који је одличан савезник у кухињи

Од свих постојећих зачина, со је дефинитивно најбоља за одржавање домаћинства и решавање свакодневних проблема. Поред зачињавања хране, ево неких од најбољих начина за коришћење соли у домаћинству.
Фото: Pixabay/Bru-nO
Спречава труљење јабука

Једноставно прање јабука у сланој води успориће њихово труљење и дуже ће их задржати свежим. Помешајте једну чашу хладне воде и пола кашичице соли у чинији. Додајте кришке јабуке и оставите да одстоје десет минута. Затим их добро исцедите и чувајте док не желите да их поново користите. Пре употребе, оперите их обичном водом и имаће свеж и укусан укус.

Хлади пиће

Ако волите да правите забаве, овај трик ће вам помоћи. Да би ваша пића била хладна и брже спремна за конзумацију, у посуду у којој се хладе додајте лед и со, све док посуду не напуните до врха флаше. Већ после десет минута ваша пића ће бити спремна да освеже госте.

Очистите даску за сечење

Да бисте уклонили непријатне мирисе са даске за сечење, очистите је сољу. Ставите со на даску и нежно је протрљајте мокром крпом. Оперите га топлом водом и детерџентом за суђе.

Ослободите се мириса лука или белог лука на рукама

Једноставно оперите руке мешавином соли и лимуновог сока. Затим их још једном оперите сапуном и ослободићете се непријатних мириса.

Вратите сјај стаклу

Ако имате стаклену вазу, лонац за кафу или било које друго стакло које је изгубило сјај, со ће им вратити првобитни изглед. Помешајте неколико кашика соли са две кашике сирћета док не добијете пасту. Нанесите га на стаклено посуђе и оставите да одстоји 20 минута. Добро четкајте и исперите топлом водом

Kako su soda bikarbona i miris cigareta povezani?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке