Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Додајте мало овог састојка у воду у којој кувате пиринач и никада више неће бити као каша

Ако се мучите да припремите пиринач тако да има одговарајућу текстуру и укус, предлажемо вам једноставан трик, да додате мало маслиновог уља приликом кувања.
Фото: Pixabay/ moritz320

Бели пиринач може бити фантастичан додатак здравој вечери, али често може бити бљутаво јело ако га не скувате како треба.

Многи људи једноставно кувају пиринач у води, али то може довести до тога да се слепи током кувања, што резултира кашастим пиринчем.

Међутим, ово је једноставан начин да се добије савршено скуван и много пахуљастији пиринач додавање мало маслиновог уља у воду.

Помешајте опран пиринач, воду и уље у шерпи. Промешајте воду, затим покријте шерпу и смањите ватру на лагано крчкање.

Додавање уља у лонац са кључалом водом помаже у спречавању лепљења пиринча један за други, смањујући шансу да постане лепљив.

Мало уља такође помаже у смањењу вишка скроба у пиринчу, чинећи га много пахуљастијим.

Ово је једноставан начин да значајно побољшате текстуру белог пиринча, а такође ће му дати и прелеп сјајан завршетак, тако да ће изгледати много привлачније када га послужите.

Потребно је мање од 30 минута да се направи, а увек резултира меким, пахуљастим пиринчем.

Треба напоменути да ова техника кувања функционише само са белим пиринчем.

Мање је ефикасан са смеђим пиринчем, јер је смеђи пиринач природно мање лепљив и потребно му је дуже да се кува, што смањује ефикасност уља.

Четири разлога зашто се парови најчешће свађају

Преузмите андроид апликацију.