Ако се мучите да припремите пиринач тако да има одговарајућу текстуру и укус, предлажемо вам једноставан трик, да додате мало маслиновог уља приликом кувања.

Бели пиринач може бити фантастичан додатак здравој вечери, али често може бити бљутаво јело ако га не скувате како треба.
Многи људи једноставно кувају пиринач у води, али то може довести до тога да се слепи током кувања, што резултира кашастим пиринчем.
Међутим, ово је једноставан начин да се добије савршено скуван и много пахуљастији пиринач додавање мало маслиновог уља у воду.
Помешајте опран пиринач, воду и уље у шерпи. Промешајте воду, затим покријте шерпу и смањите ватру на лагано крчкање.
Додавање уља у лонац са кључалом водом помаже у спречавању лепљења пиринча један за други, смањујући шансу да постане лепљив.
Мало уља такође помаже у смањењу вишка скроба у пиринчу, чинећи га много пахуљастијим.
Ово је једноставан начин да значајно побољшате текстуру белог пиринча, а такође ће му дати и прелеп сјајан завршетак, тако да ће изгледати много привлачније када га послужите.
Потребно је мање од 30 минута да се направи, а увек резултира меким, пахуљастим пиринчем.
Треба напоменути да ова техника кувања функционише само са белим пиринчем.
Мање је ефикасан са смеђим пиринчем, јер је смеђи пиринач природно мање лепљив и потребно му је дуже да се кува, што смањује ефикасност уља.
Преузмите андроид апликацију.