Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Дочек је сутра у Новом Саду – ево за шта је остало улазница

Сутра, 13. јануара, у Новом Саду одржаће се спектакуларни Дочек у оквиру којег ће широм града бити одржано више од 40 догађаја.
Фото: НС ЕПК/Shortparis promo

Јединствена прослава Нове године по јулијанском календару биће још једно узбудљиво аудио-визуелно путовање за све Новосађане и Новосађанке, али и све госте који 13. јануар планирају да проведу у Српској Атини.

Велико интересовање за Дочек 13. јануара довело је до распродаје већине концерата, али за поједине још увек имате прилику да обезбедите своју улазницу. Тако још увек можете купити карте за неке од наступа: Констракта и Земља грува очекују вас у Српском народном позоришту, Shortparis у Фабрици, Haelos у Позоришту младих, ABOP у Радничком дому, Ке Ма и Шихан Ванг уз Silk & Wind Duo у Новосадском поозоришту, а Сана Гарић у Културној станици Свилара.

За поједине концерте продаја ће бити и на самом улазу, а у питању су:  ABOP, Сана Гарић , Shortparis, Констракта и Земља Грува и Haelos. Због великог интересовања, специјално је обезбеђен врло ограничен број улазница које ће се такође продавати на улазу за следеће наступе – Севдализа, YU група и Divanhana.

Продаја на улазу, као и отварање улаза за све наступе на свим местима биће сат времена пре почетка концерта.

Рекордном брзином распродате су улазнице за наступе новосадског ди-џеја, продуцента и музичког Маверика Space Motion & Tribe у Музеју савремене уметности Војводине, уз Undercatt, још једно велико име светске електронске сцене, као и за једног од највећих џез пијаниста данашњице Tigrana Hamasyana у Градској концертној дворани, Ђорђа Давида и Иване Петерс у Културној станици Барка,  афричке р’н’б принцезе Nneke у Синагоги, певачице чији глас руши границе и пуни велике сале — Тијане Богићевић у Културном центру Новог Сада, као и за концерте холандске музичке диве Севдализе у Српском народном позоришту, једног од најпризнатијих европских world music виолиниста Лајка Феликса у Реформаторској цркви, најбољег џез бенда из Србије Eyot у Културној станици Еђшег, светски познатог састава Divanhana у Гимназији „Лаза Костић”, певачице духовне и етно музике Данице Црногорчевић у Српском народном позоришту и легендарне YU групе у свечаној сали НИС-а. Подршку програму YU групе на Дочеку пружила је компанија НИС.

У оквиру Дочека 13. јануара у Културној станици Буковац програм за децу одржаће Удружење уметника Високо Ц, а тамо ће наступити и сјајне девојке које чине тамбурашки састав Ла Банда. Фузију звукова у Културну станицу Руменка доноси бенд Кал, док ће посебан уметнички програм приредити локалне организације у новоотвореној Културној станици Ковиљ. У клубу Трема наступиће македонски ска-панк и реге бенд Суперхикс. Улаз на ове наступе је слободан.

Део Дочека биће и програми у култним новосадским кафићима, па нас тако очекује наступ ди-џеја Марка Настића, македонског састава Допе Кукјата, којем се придружују локални репери Кене Бери и Зицер, а ту су и бенд Газорпазорп, састав Шлагворт и многи други. Више информација сви заинтересовани могу пронаћи на сајту docekns.rs.

Sunčanim zracima okupan četvrtak u Novom Sadu! (četvrtak, 12. januar)

 

Преузмите андроид апликацију.