Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Дневне инфо: Најава најважнијих дешавања за понедељак, 12. фебруар (ВИДЕО)

 У нашој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас данас очекују. За понедељак 12. фебруар за вас смо издвојили:
@gradskeinfo Све што треба да знате о друштвеном и културном животу нашег града. #dnevneinfo ♬ original sound – gradskeinfo

РАДОВИ НА БРЗОЈ ПРУЗИ НС-СУ

Изградња брзе пруге Нови Сад-Суботица у пуном је јеку. Према изјавама министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горана Весића тренутно је завршено 74 одсто радова на деоници, а очекује се да ће цели пројекат бити завршен до краја текуће године. Деоница брзе пруге од Новог Сада до Суботице биће дуга 108 километара, а на њој ће се налазити 11 станица, од чега 8 реконструисаних и 3 новоизграђене.

6. КИНЕСКИ ФЕСТИВАЛ СВЕТЛА

Кинески фестивал светла, традиционално 6. пут обасјава Лимански парк и званично обелележава прославу Кинеске Нове године у Србији. Светлосне инсталације у Лиманском парку биће постављене до 25. фебруара, а укључиваће се сваког дана од 17 часова.

РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ

Универзитет у Новом Саду расписао је јединствени Јавни позив за пријаву студената за Еразмус+ одлазну мобилност у академској 2024/2025. години према високошколским установама из држава чланица Европске уније и трећих земаља придружених Програму. Рок за подношење пријава трајаће до четвртка 29. фебруара. 2024. године.

ИЗМЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА

Од данас, до 19. фебруара на снази је измена режима саобраћаја у десној коловозној траци у Улици Јована Суботића у делу од Улице Војводе Бојовића до Масарикове. Због санације вреловодних шахтова, биће измењене и трасе аутобуских линија број 1,3,5,8,17,22,23 и 24.

СТРУЧНО ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБУ

Вечерас од 19 часова у просторијама Збирке стране уметности Музеја града Новог Сада одржаће се стручно вођење кроз изложбу „Сава Ипић: ликовни хроничар Новог Сада“. Стручни водич биће ауторка изложбе Љиљана Лазић, која ће посетиоце упознати са биографијом и ликовним стваралаштвом новосадског уметника.

ПОЗОРИШНА ДЕШАВАЊА

На Камерној сцени Српског народног позоришта вечерас вас очекује представа „Поновно уједињење две Кореје“ од 20 часова и 30 минута.

ВРЕМЕ

Понедељак у Новом Саду претежно облачан са повременом кишом. Најнижа дневна температура износиће 7, док се максимално очекује 11 степени целзијуса, а дуваће слаб и умерен ветар.

Најважније вести за сутра, од 10 часова ујутру, доноси вам колегиница Даница.

Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

 

Преузмите андроид апликацију.