Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Дневне инфо: Најава најважнијих дешавања за петак и предстојећи викенд 14, 15. и 16. јун (ВИДЕО)

У нашој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас данас очекују. За петак и предстојећи викенд 14, 15. и 16. јун за вас смо издвојили:

РЕГИСТРАЦИЈА Е-ТРОТИНЕТА

Електрични тротинети од сутра у саобраћај могу само регистровани. Захтев за издавање налепнице подноси се на предајним местима Агенције за безбедност саобраћаја и Ауто-мото савеза Србије, где се поред личних података достављају и подаци о двоточкашу. До сада у Новом Саду издато је око 1000 регистрационих налепница, а њихова цена износи 2 060 динара. Налепнице су трајне и не захтевају годишње обнављање као што је случај код путничких аутомобила.

НОВИХ 17 ДЕЧИЈИХ ИГРАЛИШТА

Новосађани ускоро могу да очекују нова дечија игралишта у 17 месних заједница на локацијама које су сами бирали. Као део иницијативе Града Новог Сада за унапређење животне средине за најмлађе суграђане, недавно је завшрено гласање путем платформе “Твој град” за избор коначних локација нових дечијих игралишта. 1672 суграђана учествовали су у процесу избора и изабрали локације као што су МЗ Житни Трг, МЗ Лиман и Лиман III као и још 14 других локација.

САНИРАЊЕ КЛИЗИШТА У КАМЕНИЧКОМ ПАРКУ

Током наредне недеље приступиће се радовима на санацији клизишта у зони Каменичког парка као хитног решења за новонасталу ситуацију. Клизиште је настало неспосредно испод Универзитета “Едуконс” и спортског центра “Мементо мори ММА” у Сремској Каменици, а предстојећи радови подразумеваће израду дренажног рова дуж подножја падине у Каменичком парку. Радове на санацији изводиће Водопривредно друштво “Шајкашка” и ЈКП “Пут” уз стручни надзор Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције.

ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР ЗА ВИКЕНД

Други хуманитрани турнир у баскету 3 на 3 одржаће се на Штранду на теренима код моста 15. и 16. јуна од 10 до 18 часова. Котизације у износу од 3 000 динара по екипи биће опредељене у хуманитарне сврхе за удружење “Из другог угла” пружајући подршку онима којима је најпотребнија.

ПОЗОРИШНА ДЕШАВАЊА

Вечерас од 20 часова у Позоришту младих имаћете прилику да погледате представу “Контрабас” док вас од 19 часова и 30 минута на сцени СНП очекује “Свет без жена”, а од 21 час представа “Да бар нисам женско”.

ВРЕМЕ

Петак у Новом Саду умерено облачан, док нас за викенд очекује сунчано време. Дневна температура данас кретаће се у интервалу од 12 до 25 степени целзијуса.

Уживајте у викенду, будите у току са најбитнијим вестима на порталу “Градске инфо”, до понедељка када вас очекује колегиница Даница од 10 часова ујутру.

Petkom u Novom Sadu se pitamo kako se oblači sreća (petak, 14, jun)

Преузмите андроид апликацију.