Почетна > Србија
Србија

Ђурић одржао предавање студентима Њујоршког универзитета

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић, одржао је предавање студентима међународних односа на Њујоршком универзитету, на којем је говорио о спољној политици Србије, билатералним односима са САД, као и о регионалној сарадњи у оквиру иницијативе „Отворени Балкан“.
Фото: PrtSc/MostTV Zvecan/You Tube

На позив Катедре за међународну сарадњу вашингтонског огранка овог Универзитета, амбасадор Ђурић одабран је да се обрати студентима као један од најмлађих амбасадора у дипломатском кору Вашингтона, саопштено је из Амбасаде Србије.

Уз кратки осврт на историјски и геополитички контекст положаја и доприноса наше земље глобалном миру, безбедности и солидарности, Ђурић је студентима предочио приоритете спољне политике Србије, оценивши да се снага садашње регионалне и међународне позиције Србије темељи управо на стабилности њене унутрашње политике.

„Поносан сам што сам, од преузимања дужности амбасадора, у Вашингтону гласник добрих вести у вези са Србијом, гласник економског напретка, гласник инвестиционих и инфраструктурних успеха и достигнућа Србије у дигиталној и ИТ индустрији, и гласник нових прилика за пословну и академску сарадњу са САД“, истакао је Ђурић.

Он је са студентима поделио и сопствена искуства дипломатског рада у америчкој престоници, указавши им на огроман степен одговорности и озбиљности, али и части и поноса које са собом носи представљање сопствене земље у свету.
Предавањем амбасадора Ђурића, првим ове врсте после више од две године, симболично је инициран специјални едукативни програм Њујоршког универзитета, који има за циљ да студентима приближи улогу и значај глобалних лидера у светској спољној политици, наведено је у саопштењу.

Бајден примио амбасадора Ђурића у Белој кући

Преузмите андроид апликацију.