Почетна > Србија
Србија

Ђурић: На измаку још једна година сјајне сарадње, нових партнерстава и планова

 Амбасадор Србије у Вашингтону Марко Ђурић организовао је празнични пријем за званичнике Стејт дипартмента, Беле куће, Пентагона, Конгреса и друге представнике администрације Сједињених Америчких Држава.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Почасни гости били су Габријел Ескобар, специјални амерички изасланик за Западни Балкан и заменик помоћника државног секретара, конгресменка Клаудија Тени, копредседавајућа Српског конгресног кокуса, затим Спенсер Бојер, заменик помоћника секретара одбране, и амбасадор Филип Рикер, некадашњи в.д. помоћника америчког државног секретара.

У свом обраћању Ђурић је оценио да ће година на измаку остати запамћена као година у којој су односи Србије и САД, захваљујући заједничком труду српске и америчке стране, достигли потпуно нови ниво садржајности, квалитета и перспективе.

„Приводимо крају још једну годину сјајне сарадње, нових партнерстава и планова. У ишчекивању предстојећих празника, желим да вам свима захвалим на искреном ентузијазму и посвећености очувању и унапређењу српско-америчких односа, који су, захваљујући вашем и нашем преданом раду, постали слика и прилика управо оне визије коју су наши преци имали пре 141 године“, рекао је Ђурић.

Уприличен у новој згради Амбасаде Србије у Вашингтону овај догађај је осим званичника који се нашом земљом и регионом баве на високом нивоу америчке администрације, окупио и представнике америчких пословних асоцијација и компанија.

Momirović: Trgovina stvara desetinu bruto društvenog proizvoda

Преузмите андроид апликацију.