Почетна > Србија
Србија

Ђурић: Минут до дванаест за примену споразума Београда и Приштине

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић рекао је да не сматра да је долазак „петорке“ дан Д за Србију, али да мисли да је свакако последњи тренутак за примену споразума Београда и Приштине.
ђурић
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

„Свакако је минут до дванаест за примену Бриселског споразума. За поштовање Вашингтонских принципа и за нормализацију стања на терену и заустављања Куртијевих потеза. Који су претходних месеци задали много главобоље не само нашим људима који живе на КИМ већ и дестабилизовали читав регион, “ рекао је Ђурић.

Како је рекао, од 24. фебруара прошле године Курти „континуирано и непрекидно настоји да насилним методама поткопа и ослаби српске позиције“.

„Једино што је успео да уради то је да поткопа и ослаби стабилност у овом делу Европе. Србија напредује, развија се унапређује своје економске и политичке капацитете. Самоуверено и одговорно се односи према процесу дијалога“, истиче Ђурић.

Наглашава да је председник Србије Александар Вучић „стао иза српског народа на КиМ“. У претходним недељама и месецима када је безбедност била угрожена“.

„Ово је за Србију значајан дан, али дан у коме ће српска делегација и српски представници са председником Вучићем на челу водити рачуна о интересима Србије и будућности како Срба на КиМ тако Србије у целости“, закључио је Ђурић.

Dačić: U Beogradu danas s „petorkom“ nastavak strateških razgovora o KiM

 

Преузмите андроид апликацију.