Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Ђула Мештер нови председник Одбојкашког савеза Србије

Бивши одбојкашки репрезентативац Ђула Мештер изабран је данас за председника Одбојкашког савеза Србије једногласном одлуком делегата на ванредној изборној Скупштини ОС С у Београду.
Фото: PrtSc/ossrb.org

Мештер је до сада био потпредседник ОС С.

Делегате Скупштине на почетку рада поздравио је Зоран Гајић досадашњи председник ОС С, а сада министар спорта у Влади Републике Србије. Скупштини ОС С присуствовало је 49 од 50 делегата.

Мештер је предложио, а Скупштина једногласно усвојила предлог, да Иван Кнежевић у наредном мандату буде генерални секретар ОС С. Јелена Николић ће бити први потпредседник, а потпредседници Петар Богуновић и Весна Ђуришић. То је уједно састав председништва ОС С.

„Мештер је у складу са Статутом ОС С предложио чланове Надзорног одбора у наредном мандату. Једногласном одлуком делегата, Драган Тадић је изабран за председника, а Стефан Чуковић и Новак Савановић за чланове Надзорног одбора. Мештер, као и сви чланови председништва и Надзорног одбора ОС С изабрани су на период од пет година, односно до 2028“, наводи се у саопштењу ОС С.

Мештер је дипломирао на Вишој машинској школи у Суботици и стекао звање инжењера машинства. Говори мађарски, италијански и енглески језик. Он је са репрезентацијом освојио 12 медаља на великим такмичењима.

Pešić: Motivisani smo da dobijemo meč protiv Turske

 

Преузмите андроид апликацију.