Почетна > Србија
Србија

Ђорђевић: Имамо обећање Сарајева да ће сви одговорни бити процесуирани

Амбасадор Србије у Босни и Херцеговини Александар Ђорђевић, изјавио је да су данас до 11.30 сати ухапшене четири особе, за које се сумња да су синоћ напале родитеље деце, младих фудбалера београдске “Звездаре”, који се налазе на турниру у Сарајеву.
Foto: sarajevo.mfa.gov.rs

“Имамо обећање да ће сви одговорни бити процесуирани. Треба да видимо како се десило, шта се десило. Моје искуство у Сарајеву говори да постоје овакве квази-структуре спремне да ураде тако нешто. Када истрага буде завршена, обавестићу јавност о свему”, рекао је Ђорђевић за Танјуг.

Амабасадор је навео да су хулигани напали четири особе из Београда и да је једна рањена. “Стање рањеног је добро. Он је синоћ, након интервенције лекара, отпуштен из болнице, отишао је у хотел да буде са својом децом. У питању је, дакле, један од родитеља. Има две убодне ране, једна у ногу, друга у леђа. Због јакне није убод у леђа био толико јак. Ипак, човек је у шоку”, навео је Ђорђевић. Он је истакао да родитељи, не само деце из ФК Звездара, већ и осталих екипа које су на турниру, желе да остану до краја такмичења у Сарајеву, и поручио да ће се до краја дана, по завршетку, вратити у Србију. “Неке екипе су већ отишле, завршава се турнир. Људи из кантоналне полиције су коректни, дали су обезбеђење свима, и што се тиче тог дела, деца и родитељи су безбедни. Полиција је уз децу и биће на свим путним правцима када се буду кретали ка Србији. Инсистирали смо да нам се достави извештај како би се ствар разјаснила до краја”, закључио је амбасадор Ђорђевић.

Vučević o skandalu u Sarajevu

 

Преузмите андроид апликацију.