Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Ђоковићев случај пребачен Савезном суду, притвор неизбежан, адвокати забринути

Судија Ентони Кели пребацио је случај Новака Ђоковића на Савезни суд, којим председава други судија, а наш тенисер до вечерашњег саслушања биће у притвору.
Ђоковић
Фото: Танјуг/AP/Mark Baker

Он је наложио Ђоковићевим адвокатима да доставе првобитну пријаву чим буде практично разумно. Уз изјаву треба приложити разлоге Алекса Хока и поднеске за одлуку.

У међувремену, министар неће предузети ниједан корак да уклони Ђоковића из Аустралије.

Ђоковић ће присуствовати интервјуу у суботу у 8 ујутру (петак 22 часа по нашем) са службеницима за имиграцију, а затим ће га надзирати службеници граничних снага од 10 до 14 сати у суботу (00–04) у канцеларијама адвоката.

Притвор Ђоковићу може бити настављен од 9 сати ујутру у недељу 16. јануара (субота 23 часа по српском времену), у адвокатској канцеларији.

Адвокат Вуд је одговорио судији да га брине безбедност и медијски циркус, ако Новак буде одведен у притвор код њих.

Предложио је да то буде друга локација, непозната и према договору две стране, што је и усвојено, те нову локацију боравка српског тенисера знају само адвокати, власти у Аустралији и сам Новак.

Судија Кели се вратио после петоминутне паузе, најавио разговор за сутра (петак у 22 часа по нашем), након чега ће Ђоковић у притвор, а у недељу на суђење пред другим судом.

Šta očekuje Đokovića nakon novog oduzimanja vize?

Преузмите андроид апликацију.