Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Ђоковић: Реалност је да моје тело реагује другачије него пре неколико година

Српски тенисер Новак Ђоковић је после победе над Алехандром Давидовичем Фокином 3:0 (7:6 (7:5), 7:6 (7:4), 6:2) и пласман у осмину финала Ролан Гароса рекао да је листа његових повреда превелика и да његово тело реагује другачије него пре неколико година.
Фото: Танјуг/AP Photo/Aaron Favila

„Немамо много времена да набрајам повреде, листа повреда је превелика. Ево причамо о нечему што ме не спречава да играм, ту сам и играм. Некад вам је потребна помоћ од физија, некад од Бога и анђела. Реалност је таква да моје тело реагује другачије него пре неколико година, морам да се прилагодим. На крају дана, завршио сам меч, све сам урадио да завршим меч и да победим“, рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Паризу.

Признао је да није очекивао толико тежак меч против Давидовича Фокине.

„Било је екстремно тешко из више разлога, не сећам се кад сам два сета играо три сата, можда против Надала. Можда је због дана и услова који су били заиста изазовни, нисмо имали сервисе. Кад све подвучемо, морам да будем срећан што сам добио ово у три сета. Морам бити фер, овај меч је могао да буде у четири сета. Имали смо шансе обојица, изгубио сам сервис у другом сету. На крају дана, три сета и заиста сам срећан што сам то учинио, спреман сам се за следећи“, додао је Ђоковић.

Осврнуо се Србин и на приче да је прошао зенит каријере.

„Имам још много снаге да будем на туру, поготово на Слемовима. Гледам да се припремим уз мотивацију да будем на Гренд слемовима онај најбољи, да узмем још неку титулу. Урадио сам то ове године, другачија је била победа, другачија подлога, али опет… Видим да сам способан и да имам ниво који је потребан да играм против најбољих и да стварам резултате. Не знам колико ће то трајати, немам то на уму, али док год могу да гурам себе на дневном нивоу да имам циљеве и да имам нешто што ме гура, то је добро. Јесте изазовније него када сам био млађи, али је за младог спортисту веома битно да има циљ, план, стратегију, да знам где желим, на ком турниру да доживим врхунац форме“, подвукао је Ђоковић.

На крају се осврнуо и на иднцидент и звиждуке дела публике која је негодовала кад је тражио медицински тајм-аут.

„Моји навијачи су ми давали подршку кад изгубим у финалу, у последњим корацима. Добио сам љубав, одлична сећања. Још увек добијам подршку, али већина њих долази да гледа тенис. Постоји групица која долази само да говори „буу“ и да звижди, њих не разумем… У 99 одсто случајева остајем миран, али некад се успротивим. Потребно је да добију одговор“, закључио је Ђоковић.

Olga Danilović danas igra sa Ons Žaber

 

Преузмите андроид апликацију.