Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Ђоковић: Разочаран сам, било је веома близу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић каже да је разочаран поразом од Каспера Руда у полуфиналу мастерса у Монте Карлу. Сматра да је, сем последњим ударцем, заслужио тријумф.
Фото: Танјуг/AP/Daniel Cole

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић поражен је од Норвежанина Каспера Руда у полуфиналу мастерса у Монте Карлу са 2:1 у сетовима (4:6, 6:1, 4:6).

Најбољи тенисер света признао је након меча да је разочаран поразом у Кнежевини.

„Било је веома близу. Имао сам своје шансе, али тај последњи гем није био добар. Мислим да сам, сем тог последњег ударца, заслужио победу“, рекао је Ђоковић.

Ђоковић је успео да спаси две меч лопте, али је на трећој, нетипично за њега, одсервирао дуплу грешку.

„Моја игра је имала осцилације. Позитивна ствар је да сам успео да се вратим након изгубљеног првог сета и да сам пронашао добру игру. Има и позитивних ствари које могу да извучем из овог турнира, али свакако сам разочаран због пораза“, нагласио је Ђоковић на конференцији за медије.

„Надам се да могу да поправим резултате“

Српски тенисер се осврнуо и на чињеницу да још увек није освојио трофеј од почетка 2024.

„Навикао сам на веома високе стандарде у смислу очекивања и резултата и то што још увек немем титулу ове године, у поређењу са последњих 15 година, није сјајан почетак сезона“, признао је Ђоковић.

Нагласио је да је нормално очекивати да не може сваку сезону да почне као што би желео.

„Играо сам полуфинале у Аустралији, па сада овде. Играо сам само три турнира ове године. Нормално је и очекивати да имам неке сезоне које не почну добро, а ово је једна од њих. Надам се да могу да поправим резултате, али мислим да сам играо добро. Надам се да ћу на наредним турнирима моћи да играм боље“, рекао је Ђоковић.

Rud zaustavio Đokovića u polufinalu Mastersa u Monte Karlu

Преузмите андроид апликацију.